duminică, 11 iulie 2010




Recunosc ca ieri am mancat primul tort diplomat facut de manutza mea de gospodina. recunosc ca reteta am gasit-o google-ind dar e foarte usor si ieftin de facut. am terminat cam intr-o ora iar de cumparat cap coada m-a costat 25 de lei (nu am cumparat oua ca era singura chestie pe care o aveam in casa). iata si reteta si cateva fotografii demonstrative.

pentru tort ai nevoie de:
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
3-4 oua
1/2 kg frisca (dar daca vrei sa-l ornezi cu frisca ai nevoie de 1 kg)
2-3 zahar vanilat
2-3 pliculete gelatina dizolvata in 1/2 cana suc fructe
fructe

Se pun pe foc galbenusurile amestecand cu zaharul si cand s-a topit zaharul adaugi laptele. se tine amestecul pe foc pana se ingroasa putin (ca o ciulama), apoi se da la rece. dizolvi gelatina in 1/2 cana apa calduta sau suc de fructe(urmeaza instructiunile de pe spatele pliculetului de gelatina). bati frisca amestecand cu zaharul vanilat dupa care bati albusurile spuma. in "ciulamaua" rece adaugi gelatina dizolvata, amestecand bine. se toarna compozitia peste frisca si apoi adaugi albusurile batute spuma. daca ai o forma de pasca acasa iti usurezi mult munca: scoti fundul tavii si asezi pe o farfurie forma fara fund. pui piscoturi (nu e obligatoriu sa le insiropezi). adaugi jumatate din compozitie peste piscoturi, peste care pui fructe feliate sau cubulete (ce fructe vrei si cat de multe vrei. eu am folosit ananas din compot) iar apoi pui si ultima parte din crema. daca nu vrei sa-l ornezi cu frisca deasupra mai poti adauga fructe. se da la rece cateva ore dupa care poti indeparta forma de pasca. eu una l-am ornat si pe exterior cu frisca. Pofta buna!!!

Iata si 2 fotografii.... :D

2 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani

Bubu spunea...

pai nu era ziua mea...a tatalui meu vitreg. dar ms oricum :D